Jernej Stritar

Jernej Stritar

oblikovalec celostne grafične podobe / Initial Designer of the Festival Visual Image

kreativni direktor / Creative Director, IlovarStritar

Jernej Stritar je diplomiral na Akademiji za likovnovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (ALUO) leta 2005. Po diplomi je kot samostojni oblikovalec deloval zlasti na področju oblikovnih prenov časopisov in celostnih podob.

Je prejemnik več mednarodnih nagrad iz področja vizualnih komunikacij. V letu je 2009 je prejel mednarodno nagrado Red Dot Award za celostno podobo Festivala slovanskega filma, ki je potekal leto prej v Bruslju. Leta 2010 pa prestižno bronasto kocko v kategoriji celostnih podob 89th Art Directors Club, New York, 2011 Red Dot Award za celostno podobo Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO).

Jernej Stritar je soustanovitelj studia za vizualne komunikacije IlovarStritar in spletnega mesta za teorijo oblikovanja Dmagazin. Od leta 2008 je kreativni direktor v studiu IlovarStritar, do leta 2010 pa je bil tudi asistent na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, pri predmetu Načrtovanje vizualnih komunikacij.

 

Jernej Stritar graduated at the Academy of Fine Arts and Design in Ljubljana in 2005. After graduation, he worked as a freelance designer mainly in the field of newspaper and corporate identity redesign.

Stritar has received several international awards in the field of visual communications. In 2009 he received the international Red Dot Award for the overall image of Slavic Film Festival, which was held the previous year in Brussels. In 2010, he was awarded the prestigious bronze cube in the corporate identity category of 89th Art Directors Club, New York, and in 2011 Red Dot Award for the visual identity of the Museum of Architecture and Design in Ljubljana (MAO).

Jernej Stritar is the co-founder and since 2008 creative director of the IlovarStritar studio for visual communication, as well as the co-founder of website for design theory Dmagazin. Until 2010, he was teaching assistant at the Academy of Fine Arts and Design in Ljubljana.

IlovarStritar